látnivalók1
látnivalók2

Zalaegerszeg

A városközpontban található a Göcseji Múzeum  épülete, Hevesi Sándor Színház, éttermek, kávézók egy kellemes esti sétához szállásunkról.

Fantasztikus vízi élmények paradicsoma a Dunántúl legnagyobb csúszdaparkja és a modern Termálfürdő a Zalaegerszeg melletti Gébárti-tavi Szabadidőközpontban.

Programok, látnivalók:

https://zalaegerszeg.kornyeke.hu/latnivalok-programok

https://zalaegerszegturizmus.hu/informaciok/helyi-ertektar/

---------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------

Túra útvonalak1

Zöld útvonal: a legrövidebb – mindössze nyolc kilométer hosszú – út, mely érinti a városrész legismertebb nevezetességeit: a Csácsi-hegyi és a Henye-hegyi kápolnákat, a Vari-kutat, az Állatsimogatót, valamint a peremkerület római katolikus, Szent Sebestyénnek keresztelt templomát. Kezdő túrázóknak kifejezetten ajánlott, hisz’ mindössze két és fél óra alatt bejárható ez az útvonal.

Kék útvonal: az előzőnél bővebb, 13,9 kilométer hosszú szakasz, mely érinti a dombok következő hármasát: Csortán, Pipa hegy, Hosszúhegy. Tapasztalt túrázók számára ajánljuk, mivel megtételéhez négy órát kell szánniuk. 

Piros útvonal: a leghosszabb túraútvonal a maga 23,1 kilométerével, mely érinti Pethőhenyét, ahol felkereshető a Makovecz Imre tervei alapján épült Szent István templom is. A piros szakasz elhalad a Kisfaludi-hegy közelében található, Csurgó kútként is ismert Mária-forrás mellett. Utóbbi környéke tavasszal, a medvehagyma kikeltével hosszú idő óta kedvelt kirándulóhelynek számít – nem csak a gasztronómia élvezői körében. Gyakorlott túrázók kb. hét óra alatt teljesíteni tudják a szakaszt.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!